Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Reszet rendszer

2008.11.11

Reset rendszer

Nos maga a reset rendszer azért létezik, mivel a NEM 1x-es szerverek jóval gyorsabbak, így a játékosnak a karakterének maximális szintig való fejlesztése nem tart hónapokig, vagy akár évekig is, hanem experience nagyságtól függően pár hónaptól egészen pár napig már elérhető a maximális szint. Ez persze attól függ, hogy mekkora az experience rate, minél magasabb, annál gyorsabb egy szerver, annál gyorsabban érhetjük el a maximális szintet.
Amennyiben elértük a maximális szintet, igazából már nemsok értelme van a további játéknak, hiszen nem fejlődhetünk tovább, maximum a set-ünket tökéletesíthetjük vásárlással, esetleg fejlődés nélkül keresgethetnénk itemeket és chatelhetnénk, vagyis a játék lényege elveszik.
Erre lett kitalálva a reset rendszer, ugyanis reseteléskor a játékos szintje visszaáll lvl 1-re, és kezdheti előről a játékot, de immár a reset rendszernek köszönhetően extra pontokkal.

Resetelés

A resetelés több módon is lefolyhat.
Először is ahhoz, hogy valaki resetelhesse a karakterét, ahhoz bizonyos feltételeknek teljesülniük kell:
* Alapvető követelmény, hogy bizonyos szintet elérjünk. A legtöbb szerveren ez a szint 350, vagy 400-as szint, de ez szerverenként változhat. (MuDinasty -> 350 szint)
* Másik követelmény, hogy bizonyos nagyságú zen legyen az inventoryban, ami igazából a reset ára lesz. Ez automatikusan levonásra kerül. Természetesen ez nemcsak zen lehet, találkoztam már szerverrel, ahol nem zent, hanem jewelt kértek inventoryban tartani reseteléskor. (MuDinasty -> 100 millió zen)

Amennyiben a szint és egyéb követelmények teljesülnek, elindíthatjuk a resetelést. Ez ismét szerverenként változó lehet. Van, ahol automatikus resetelés van, vagyis kilépsz és ha a követelmény megvan, a rendszer kiresetel. Máshol ezt manuálisan kell megtenni, vagyis kilépsz, majd egy webes felületen bejelentkezve te magad indíthatod el. Esetleg admintól kell kérni a resetelést, de ez már nem jellemző.
Az automatikus resetet szokták még kombinálni speciális térképről való kilépéssel, hogy ne reseteljen ki minden esetben, ha te azt nem akarod. (MuDinasty -> Resetelés a weboldalon belépés után)

Extra pontok
Mivel a resetelés lényege a maximális szint utáni tovább játszás lehetősége, valamint a karakter tovább erősítése, ezt csak úgy érhetjük el, ha resetelés után extra pontokat kapunk.
Az extra pontok kétféle képpen jelenhetnek meg:
* Amennyiben resetelés után csak a szint kerül visszaállításra, a stat pontok nem, abban az esetben az extra pontok a már megszerzett pontok, vagyis reset után lesz egy lvl 1-en lévő reset előtti állapotot elért karakterünk, melyet fejleszthetünk tovább. Következő resetkor már az újabb reset alatt elért pontok is rendelkezésünkre állnak, számszerűsítve ha az első reset előtt kaptunk mondjuk 2000 pontot, akkor a második reset után a karakterünkön már 4000 stat pont van szétosztva a 2. reset után.
*Amennyiben a resetelés után mind a szint, mind a stat pontok visszaállnak 1-es szintnek megfelelően, akkor általában szétosztható extra pontokat kapunk. Ez azt jelenti, hogy szervertől függően a resetelés után kapásból első szinten már rengeteg stat pontban dúskálhatunk és oszthatjuk el kedvünk szerint. Természetesen a pontok a reset számának növekedésével növekedik, hiszen ahány resetünk van, annyiszor az alap extra pontokat kapjuk meg. Számszerűsítve, ha 1 reset után 500 pontot kapunk, akkor a 2. reset után 2x500, 10. reset után 10x500 pontot oszthatunk el, és így tovább. A szétosztható pontok száma szerverenként változhatnak, az átlag pontszám 200-1000-ig terjednek, alatta véleményem szerint mazoista, felette meg komolytalan szerverek vannak, de ezt ki-ki döntse el maga (MuDinasty -> 300 elosztható pont).